Koeien

– In beeld? –

- In beeld? -

——————–

Wat is dat toch, die fascinatie met koeien? Het is het lompe lichaam in combinatie met die vooruitstekende kop met een blik van nieuwsgierigheid dat me boeit, en dan vaak ook nog in een groep. Ze lopen aan de rand van het weiland rustig een stuk met me mee.

’t Is altijd genieten met de dames…..

– In de schijnwerper-

- In de schijnwerper -

——————-

Eerste week van september 2016. Zomerse temperaturen, en dus ochtendmist. Dat vraagt om vroeg opstaan en met de camera op pad te gaan. Zo ook deze vrijdag de 9e september. 5 uur op, en over landweggetjes door de provincie. Het zat potdicht van de mist, dus vergde het enig geduld tot de zon opkwam rond 7 uur waardoor een magisch licht ontstaat. Deze foto is genomen in het Biessumerbos. De koeien lagen bij elkaar op het heuveltje te slapen. Het was zo vochtig dat elke uitademing zichtbaar was. Toen ik ze naderde stond een enkeling op, nieuwsgierig wat er ging gebeuren. De echte luiaards gaapten nog een keer………goedemorgen!

- Gaap....goedemorgen! - – — Gaap…goedemorgen! –

——————–

Zondagmorgen, rust alom. Helemaal op het platteland in de provincie Groningen. Ik besloot een foto te nemen van het ochtendlicht met de koeien op de voorgrond. Met mijn oog kijkend door de zoeker voor een juiste compositie hoorde ik een enorm gekletter. Ja hoor, de koe had hoge nood. Kon duidelijk niet wachten tot na de foto.

VeroonsVision_20150802_DSC_9029_tonemapped59-bewerkt.klein – Hoge nood –

——————–

Als ik een foto wil maken op het platteland van de provincie Groningen is het na het vinden van de juiste plek een kwestie van auto parkeren, fotospullen pakken. Het duurt vaak maar even en daar komen ze aan. De koeien.
Eerst schuchter kijkend op afstand, maar als de nieuwsgierigheid het overwint lopen ze op me af. Ik kan het dan niet laten te zeggen: ” Zo dames, een beetje nieuwsgierig?’ Fijn die intelligente gesprekken tijdens het fotograferen.

VeroonsVision_20150726_DSC_8472_3_4_tonemapped74-bewerkt.klein – Het gesprek –

——————–

Deze koeien kwamen helemaal uit de verte aansjokken. Eerst schuchter de een, en al gauw kwamen ook de andere in beweging. Het was nog vroeg, dus de kudde kwam langzaam in beweging. Ik stond iets hoger dan de kudde, vandaar ook die grappige knik in hun nek. Hun nieuwsgierige blikken maken mij aan het lachen. Wie kijkt hier nu naar wie?

VeroonsVision_20150904_DSC_0122_3_4_tonemapped107-bewerkt-klein – Ja, wat??? –

——————–

Dat het deze ochtend mistig zou worden was me bekend. Dus vroeg uit de veren en op stap met de camera. Al een poosje was ik op zoek naar een stel koeien die graag gefotografeerd willen worden. Verschillende locaties had ik op ’t oog, het was wachten op de juiste weersomstandigheden. Deze dag dus.
Deze dames vlakbij Holwierde maakten er een gezellig portret van, bekijk ze maar eens één voor één. De tweede van rechts kwijlt, de twee buitenste lijken argwanend, vierde van links likt haar buurvrouw twee verderop in het gezicht, de derde van rechts lijkt verlegen. Oh ja de derde van links, zien jullie mij wel?
Is het geen heerlijk stel deze gezellige dames?

VeroonsVision_20130907_DSC_228192-bewerkt.zwwit.klein – Gezellige dames –